Srdce
Srdce
Dostal jsem radu nad zlato,
poslouchej svoje srdce.
Pokud je zlaté, tak snad jo,
pomyslel jsem si trpce.
Pumpuje zradu, krev a kal,
co smýt se nedá snadno.
Kdybych se touhle cestou dal,
čeká mě mravní bahno.
Prostě z ní sejdi, radí kříž,
slova padají ze rtů.
Vášeň však cítím jenom když,
tím bahnem klesám na dno.
Ze zásad postavil jsem mříž,
co skrývá špínu v nitru.
Nejsladší temně rudý chtíč,
pro který můžeš padnout.
Mříž září silou myšlenek,
co mění svět i muže.
S pokorou v třpytu poklekám
a stahuji se z kůže.
Publikoval(a):
Roland86, 1.4.2014