Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska je jako švestka

Láska je jako švestka

vanovaso Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Letos se nějak neurodilo...

Láska je jako švestka

Když se objeví
je jako voňavý líbezný květ
na krásném stromě
Pak se začne přetvářet
ve zralý plod
plný barev a sladké štávy
a když okusíš
máš plná ústa její vůně a chutě
a už se jí nechceš vzdát
když zbyde kousek
na pálenku třeba
opojí tě pak nadvakrát
zahřeje

Ale taky se může stát
když se nestaráš o celý strom
že ti uschne
nebo zavadne
napadne šarka
shnije

A pak už není k potřebě
leda do povidel
a ani ta nebývají dobrá
protože jen z dobrých věcí
dobré věci uděláš

Letos se nějak neurodilo...
Publikoval(a): vanovaso, 11.2.2014
Přečteno (143x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 11:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti