Sebevrah
Sebevrah
Anotace: je lepší si kávu dát než řešit to co sebevrah
Pospíchám
a právě dneska si usmyslí sebevrah
že skočí pod koleje
a vybere si dopravní špičku
úžasný cestování a úžasný nápad
romantické pršosněžení
hladové černé ospalé unavené ráno
a ještě k tomu úterý
Přemýšlím jak život jde
a co nám dává
a taky proč si sebevrah
vybírá téměř vždycky dopravní špičku
ale to už mi voní na stole káva
otvírám počítač
vyřizuji maily a za pozdním příchodem
tím dělám tečku
Hladovou černou ospalou unavenou mysl
žene jen myšlenka že život nemá smysl
možná doufá že ten velký dav
aspoň jeden z toho davu
na poslední chvíli
ho chytne za rukáv
obejme ho a utře slzy
utře mu vyplakané oči
Nechce tam vlastně skočit
jenom soucit a lásku
chtěl brát i dát
jenom potřeboval pochopit
pomocnou ruku přijímat
o bolest se rozdělit
Chudák sebevrah
bez jména pro celý ten dav
kterýmu je lhostejný jeho stav
jeho rozpolcená duše
protože a jednoduše
ten dav musí být v práci včas
aby mohl otevřít počítač
uvařit si kávu
k ní si koláč dát
začít vyřizovat maily a domů zavolat
A ten chudák už se nedozví
že kvůli němu dnes budu muset mít přesčas
a upřímně
je mu to asi jedno
Publikoval(a):
vanovaso, 24.1.2014