Za noci temné
Za noci temné
Za noci temné krví je prolita zem,
v šepotu deště poslední slova,
z dalšího svítání zbyl už jen sen,
jen poslední přání vidět ho znova.
Za noci temné tvé tělo upadá,
tvůj svět se na střepy rozpadá,
toužíš vidět aspoň ten hvězdný třpyt,
ten je však už navěky pod mraky skryt.
Za noci temné tvé výkřiky do ticha,
chvíli na to tvůj hlas však utichá,
teď máš poslední šanci tak pospěš, honem!
a dej svému životu své poslední sbohem.
Za noci temné tvé tělo v krvi,
ze stromu smutné houkání sovy,
tví přátelé se nad tebou naklání
jen pohleď, bratře, přišlo poslední svítání.
Publikoval(a):
Ellean, 19.1.2014