**Od houslí
**Od houslí
Anotace: je i futrál a tam se vejde věcí...
~Do futrálu~
~~~~~~~~~~~~
Do futrálu od houslí
tam se schová tajností
i starý smyčec,kalafuna
nenačatá láhev vína
jedno z krajky kombiné
moje psaní nevinné
prasklá struna ze střívka
a tužkou psaná povídka
dvě hedvábné rukavičky
ty památné od babičky…
víc se tam už nesloží
tomu on však nevěří
tak položím jen tak vedle
uschlou šišku z naší jedle
co nám rostla na zahradě
to jsme žili asi v hradě,
ty jsi byl snad kníže pán
promiň,už tě nepoznám
pak dám všechno do kárky
vrátím tam stradivárky
/teď vymýšlím si báchorky/
/jak piju kafe z cikorky/
a hledám svého mistra smyčce
věřit se mi ani nechce
svoji lásku dal jsi houslím
já tě o pár not jen prosím
pak děkuji a políbím tě
ty jsi pryč,jsem sama v bytě
zapomněl jsi tady smyčec
už se loučím,to je konec…
jak uslyším housle hrát
měl jsi aspoň trochu rád
tu,co tvoje paní byla
a všechno si vymyslela.
Že to nevíš?
Snad.
Děkuji ti nastokrát.
~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 27.12.2013