OBŘADY
OBŘADY
Miluji nade vše své temné obřady
Básně zelených očí
A motýla jenž pokrývá mé plíce
Obřady jsou tou temnou melodií
Básně zelených očí psal jsem té noci
A s motýlem na mých plících jsem se potají zasnoubil
Stačí mít jejich duše vedle sebe
Vidět jejich kosti opatrně létat
A smutek ihned odchází
Ano ve vnitřním pochodu mé mysli budou obřady
Se zelenými básněmi ve svých očích
Se skleněnými rakvemi v našich dlaních
Muži budou zdatní
S nebeskými košilemi
S uhlazeným podvědomím
Všichni to budou kominíci
Všichni budou myslet na úplné odevzdání
A na klece v mých verších
A pak bude konec
To je můj nejintimnější svět.
Je to můj svět.
Publikoval(a):
Marek Miko, 20.12.2013