Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Úsměv cennější

Úsměv cennější

MKZ Básně » ?nezařazené?

Anotace: Úsměv je ctností a jmění, nejvíc se cenní,zpříjemní-li nám živobytí!

Úsměv je cennější,
je-li zdejší,
i nám přítomný,
zpříjemní-li
nám života klání,
třeba jen na chvíli.
Mnoho se cenní,
takové jmění,
je-li naší návštěvou,
vítáme ji raději,
smíchu ozvěnou,dále zvouc.
Hned se usměji,
též se usmívej,
jenom nezívej,
ať je nám hej,
buď trochu veselej.
Budem-li hraví,
vytrvalí tvořitelé,
jenž velmi baví,
rozdávat úsměvy vřelé
a zapříčiňovat skvěle,
že můžeme se smát směle.
Umět se smát zdvořile,
pro své přátelé,
též pro své bližní,
chtějme být radostní,
více nežli dosti,
aspoň do sytosti.
Veselí je ctností,
podle účinnosti,
a podle toho jmění,
druzí si nás cenní.
Publikoval(a): MKZ, 6.12.2013
Přečteno (58x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GAIA77

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 20:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti