Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MUŽ

MUŽ

Marek Miko Básně » ?nezařazené?

Anotace: Zmatek v mysli, těle i duši. Inspirováno V. Nezvalem.

Tráva minulosti prasklá jako sklo v němž je díra
Tráva minulosti jež se vrací jako bumerang
Roste kolem nás odhalujíce
Tajemství v prázdných myslích podobajících se vypuštěným rybníkům

Ó muži hledám vaše pohledy
Vždy matoucí mne v denním světle
Jako jsem kdysi hledal ženu
Jako hledám průvod básní oddělených od vět

Co jste než vášeň troubící na saxofon v tichu
Rty třesoucí se na hladinách chtivých melodií
Co jste než padající kamení
Jež rozmete hluk při svatebním odříkání

Líbám chloubu vašich svalů
Jen z čisté lásky k tělu
„Aniž“ bych kdy věřil břichu vašich věrných slibů
Líbám ji jako se líbá přítomnost

Jste jako socha s bubnujícím srdcem
Miluji nade všechno ten hluk hluk deště
Vaše oči rodí extáze
Vaše oči jsou matky zdatných stromů

Obdivuji váš tanec s pistolí a diamantem v ruce
Když drtíte parkety v přírodních areálech
Čekající na truhláře
Aby ohobloval všechny rozlomené tváře

Váš pohled je chórem nebes
Kde jse i se svým Bohem
Pro nějž v lásce umíráte
Umíráte s křížem na krku

Jsme nejistí jako Londýn a jeho počasí
Jež rozdmíchává náladu svojí mírností
Ať je oblačno nebo zataženo
Svádí mne váš vždy stejný sluneční paprsek

Občas se stane že zmizí chlapec a narodí se můž
Znám tento vývoj drahocennější než smaragd
Stal jste se mužem
Jež se narodil se zelenýma očima

Mé básně budou černým středem terče
Do něhož se lukostřelci nikdy netrefí
Luky a šípy zkrášlené zlatem
Stanou se pouhou marností

Ne dnes ale za srpnových večerů
Naleznu nový průvod mužů
Krutějších
Než umírání snů za které zaplatil jsem životem

Jejich oči budou jako meče z ryzího zlata
Které rozsekají mé vzpomínky a položí je do věnců
Do věnců z šípkového trní
Budou vášní na kterou nebudu chtít zatroubit

Jedině vy jste byli zdrcadlem přeplněným mými sny

Kde se zjevuje muž v bezpočetných variacích
Muž jež mne nikdy nezklame
Muž v množmém čísle
Muž který nebude mi nikdy nosit smutek
Publikoval(a): Marek Miko, 5.12.2013
Přečteno (86x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: richie., Lugilla, Last, Hajsfer, MartyH., Formis, Káťa..., GAIA77

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 09:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti