Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na zastávce

Na zastávce

.
.
.
.


.


Setrvání na zastávce
zdá se táhlé, věčné…
půl hodiny předem
než, z roucha tě svleče…

setrvání na zastávce
zdá se táhlé, věčné
půl hodiny předem…
čas se tak vleče…



Hodina, je těžká…
rád… chytl by si ručičku
protočil ciferníkem
a daný moment předběhl….



Setrvání na zastávce
zdá se táhlé, věčné…
půl hodiny předem
než, z roucha tě svleče…

setrvání na zastávce
zdá se táhlé, věčné
půl hodiny předem…
čas se tak vleče…



Těšíš se, jak malé dítě…
na překvapení v krabici
mašli, pomaličku rozbalíš
naléváš si sklenici…



Setrvání na zastávce
zdálo se, tak věčné…
půl hodiny předem
než, z roucha tě svleče…

setrvání na zastávce
zdálo se, tak věčné
půl hodiny předem…
čas se tak vleče…



Protrhla se přehrada
vytekla si celá…
zaplavila panoráma
i mraků, dotýkající se hory…

laguna je rozlitá…
laguna je divoká
vše, znamená jen jedno
a získává svůj podíl…



Setrvání na zastávce
vyrovnané myslí…
není už kam spěchat
spánek bude klidný…

setrvání na zastávce
uvolněné smysli…
hormony jsou rozprášeny
a mír, nádech čistí….


.
.


.


..
.
Publikoval(a): T.z.M., 23.9.2013
Přečteno (62x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 20:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti