Dlouhý den
Dlouhý den
Anotace: Červnové dny pomalu jdoucích zvuků.
Srpek červeného melounu na stole
zlatavé slunce dnes trochu pálivé
ulicí nese se něčí tichý krok
zvuk kamínků tóny uchu malebné
dávno nachýlila se večerní hodina
nebe teprve potemněle zmodrává
ptáci zachumlaní v křídla
klinbají ve větvích sem tam
pípnou ze spánku jak sní o třešních
teplá ozvěna domovních dveří
večer voní sluncem a bezovými keři.
Publikoval(a):
Mochomůrka, 13.6.2013