Konání
Konání
Anotace: *************** °°°°°°°°°°°°°°° ***************
Po obloze mraky jedou
vichřicí mučené stromy
kořeny je v zemi zebou
neúprosný svistu běs
střes se kapradino padá les.
Mokré kluzké kameny
barvou rtuti zemdleny
středověká vlhká šeď
hlubokých řvoucích běd
obávajíc k bohu pohledět.
Svoucný klopýtavý krok
rudá šlépěj přes potok
ubitá kajícná poustevnice
pramen vlasů
nešťastnice.
Tlející bahnitý břeh
hltajíc v hlučný spěch
pomíjivý vítěz čilý v každý věk.
Vztažené paže s dychtivými prosbami
v pekle neúprosně ztraceny
hořící keř nad námi.
Rudá šlépěj přes potok
zlobný milující časotok.
Publikoval(a):
Mochomůrka, 28.5.2013