Tůně a louže
Tůně a louže
Anotace: Nebeské zavlažování
Mezi sytě zelenými záhonky
mladých macešek a gladiolů
v čerstvě probuzené půdě
napršel si déšť malinkaté
tůně.
Kapká do květů zlatodešťových
hasí žízeň stromů nově oděných
a neustává ve své práci
všem koupajícím vrabcům
pro legraci.
Publikoval(a):
Mochomůrka, 28.4.2013