Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

*Malá jabloň

*Malá jabloň

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: a ta kvete...

OBRÁZEK
~~~~~~~~~~~~~~~~
Mám vyšitý obrázek
od mojí tety
na něm je jablůňka
s růžovými květy,
stojí si za plotem
zahrádky
já o ní vymýšlím
pohádky.
~~~
Že skoro každé to kvítko
na podzim bude
sladké jablko,
na některé kouknu se
kdopak na mě směje se?
Z jednoho
se červík smál
na jabku si pochutnal,
jablíčko
ho v sobě nechce
na stopce se celé třese.
Pak se pustí větvičky
a padá do travičky…
Tam se červík polekal
z jablíčka pryč pospíchal
a že spěchal v trávě bos
jů,
sezobl ho černý kos…
~~~~~~
Obrázek
zas vyšila mi tetička
na něm je jablůňka
bez jablíčka.. ..
°°°°°°°°°°°°°°
Publikoval(a): Květka Š., 21.4.2013
Přečteno (94x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 09:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti