Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

*Krakonoš a Krkonoše

*Krakonoš a Krkonoše

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ty hory naše...

~České hory~

~~~~~~~~~~
České hory,hory naše
potkali jsme Krakonoše,
ukázal nám Krkonoše
české hory,hory naše.

Přes kopec udělá krok
z kapky vody je potok,
který se pak ztratí přece
v jedné Krkonošské řece.

Sněžka bývá často bílá
Krakonoše potěšila,
v Peci pod Sněžkou si pak
se sojkou chce povídat.

Co mu sojka vyštěbetá?
Že by chtěla dál do světa?
Rýbrcoul ji říká tiše
jinde nejsou Krkonoše.

Tam kde Labe pramení
v tom okruží z kamení
pak dál teče,sílí vzkvétá
s Vltavou se taky stéká.

Kde?...No přece u Mělníka.
A sojka nikam neutíká.
Ty krásné hory,hory naše
to jsou přece Krkonoše.
~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 9.4.2013
Přečteno (654x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 10:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti